Nικόλας Ακτύπης

Ντένια συγγνώμη και καλή τύχη…

Στο πρόσωπο της Ντένιας Παράσχη δεν αντικρίζει κανείς μόνο τη μοίρα που επιφυλάσσει η ζωή σε ένα νεαρό κορίτσι, μα κι ένα χαμόγελο και τη δική μας «ευκαιρία» να αποδείξουμε πως ακόμα είμαστε άνθρωποι.

Η αλήθεια είναι πως όταν έλαβα γνώση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει η Διονυσία -ή Ντένια όπως συνηθίζουμε να λέμε στη Ζάκυνθο- Παράσχη, ένα από τα συναισθήματα που προκλήθηκαν ήταν εκείνο της δειλίας.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Δειλία σε πολλά επίπεδα. Τι θα έκανα αν ήμουν εγώ στη θέση της; Πώς θα αντιμετώπιζα έναν όγκο που ήρθε απρόσκλητα να κάτσει στην πνευμονική αρτηρία μου; Και μέσα σ’ όλα τα παραπάνω, η δειλία του τι αποδοχή θα είχε το να γράψω ένα κομμάτι για τον αγώνα της. Ένας ηλίθιος φόβος για τους αυτόκλητους δικαστές του διαδικτύου που ασφαλώς θα έσπευδαν να κατηγορήσουν οποιονδήποτε πως για λίγα likes τρέχει να εκμεταλλευτεί τη δύσκολη κατάσταση ενός ανθρώπου.

Η συνειδητοποίηση του αδιανόητου εγωισμού που έκρυβαν τέτοιες σκέψεις, ανάγκασε τη δειλία να δώσει τη θέση της στην ντροπή και από εκεί ο δρόμος δεν είχε δύσκολες διασταυρώσεις, ούτε διλήμματα.

Η Ντένια, η συντοπίτισσα Ντένια, στα 28 της χρόνια θα μπει αύριο σε ένα αεροπλάνο με προορισμό τις ΗΠΑ ώστε να δώσει πραγματικά μια μάχη ζωής ή θανάτου. Όχι από εκείνες που τρέχουμε να βαφτίσουμε ως τέτοιες για ασήμαντες αφορμές, αλλά με την απόλυτη κυριολεξία της φράσης. Η ανταπόκριση και η κινητοποίηση που ήρθε μέσω του facebook έδειξε πως αυτός ο διάολος δεν έχει μοναδικό σκοπό το να προσπαθείς να αποδείξεις στον κόσμο πόσο τέλεια είναι η ζωή σου, ούτε προορίζεται για αποκλειστική επίδειξη των επιλογών ή των προτιμήσεών σου.

Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, παρατίθεται αυτούσια η ανάρτηση της στο facebook, ένα υπόδειγμα αξιοπρέπειας που έρχεται να δοκιμάσει την αλληλεγγύη όλων μας και απαιτεί πράξεις για να εκφραστεί, όπως φαίνεται στο τελευταίο σκέλος της.

Καλή τύχη, Ντένια…

«Είμαι η Διονυσία Παράσχη. Όσοι με ξέρετε, με φωνάζετε Ντένια. Το Μάρτιο γίνομαι 28. Έχω διαγνωστεί με μια σπάνια μορφή καρκίνου κοντά στην καρδιά. Όλοι λένε ότι η μάχη με τον καρκίνο είναι άνιση, πόσο μάλλον όταν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να σε θεραπεύσουν οι κατάλληλοι γιατροί. Ζητώ να μου προσφέρετε ό,τι είναι δυνατόν, ένα βήμα που θα με φέρει πιο κοντά στην ελπίδα. Να με βοηθήσετε να συνεχίσω να ονειρεύομαι, να συνεχίσω να ζω. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να δραματοποιώ καταστάσεις, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η κάθε θετική σκέψη, η πιο μικρή συνδρομή, θα μου δώσουν πνοή να συνεχίσω. Σας ευχαριστώ από καρδιάς!»

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 345 / 747546-27
IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR 7701 10345 00000 34574754627
Δικαιούχος: Σπυρίδων Παράσχης του Γεωργίου
SWIFT CODE: ETHNGRAA

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x